Bulgaria: Doza booster a vaccinului anti-COVID, administrată la un interval de 3 luni în loc de 6

Inspectorul sanitar şef al Bulgariei, Anghel Kuncev, a anunțat joi că va reduce de la 6 la 3 luni termenul prevăzut între schema completă de vaccinare anticoronavirus şi administrarea dozei booster.

”Noul val care afectează acum Europa Occidentală ne va lovi imediat după petrecerile de Revelion şi vom înregistra un nou vârf pe 4 sau 5 ianuarie”, a prognozat expertul bulgar, Bulgaria fiind ţara din UE cu procentul cel mai mic de vaccinare împotriva coronavirusului, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Kuncev a menţionat că, pe fondul unei aşteptate recrudescenţe a coronavirusului din cauza răspândirii variantei Omicron, autorităţile bulgare vor aproba în următoarele zile o nouă legislaţie privind doza booster.

Bulgaria nu a confirmat până acum prezenţa variantei Omicron pe teritoriul său, dar există însă câteva cazuri suspecte, aflate deocamdată în analiză.

Doar 27,1% din cele 6,8 milioane de locuitori ai Bulgariei au primit schema completă de vaccinare, mult sub media de vaccinare din blocul comunitar, care se situează la 67,8%, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.