Buzău: Zeci de elevi depistați cu infecții, păduchi și scabie la început de an școlar

Peste 200 copii au fost depistaţi cu boli infecto-contagioase după triajul epidemiologic organizat cu ocazia începerii noului an şcolar, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău; cele mai des întâlnire afecţiuni au fost anginele, pediculoza (infestarea cu păduchi) sau scabia.

La nivelul judeţului sunt înregistrate aproximativ 480 unităţi de învăţământ publice şi private, inclusiv unităţi conexe şi creşe unde inspectorii de sănătate publică au efectuat anchete epidemiologice, potrivit calendarului de activităţi organizate la început de an şcolar:

„Ca urmare a solicitării datelor privind triajul epidemiologic efectuat la începutul anului şcolar vă informăm că personalul medical efectuează zilnic triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ cu grupe de nivel antepreşcolar şi/sau preşcolar prelungit şi după vacanţele şcolare, în unităţile de învăţământ preuniversitar.

La începutul noului an şcolar 2023 – 2024, în judeţul Buzău s-a făcut triajul epidemiologic pentru 29.441 copii şi tineri din mediul urban şi 16.284 din mediul rural. Incidenţa bolilor infecţioase în colectivităţile de copii şi tineri buzoiene a fost de 0.45% asemănătoare cu cea înregistrată la începerea anului şcolar 2022 – 2023.

În mediul urban au fost depistaţi 86 de copii cu boli infecto-contagioase, ceea ce reprezintă o incidenţă de 0,3%, iar în mediul rural au fost depistaţi 122 copii bolnavi, cu o incidenţă a bolilor transmisibile de 0,7% „, a transmis DSP Buzău, citat de Agerpres.

Persoanele depistate cu boli contagioase au fost izolate la domiciliu

„Copiii depistaţi cu afecţiuni contagioase au fost izolaţi la domiciliu, trataţi de medicii de familie, revenind în colectivitate cu aviz epidemiologic, după vindecare. Structura morbidităţii este asemănătoare cu cea a anului anterior, pe primele locuri fiind anginele, pediculoza, urmate de alte boli contagioase, scabia şi micozele. Nu au fost depistate cazuri de angină streptococică, gripă, rujeolă, varicelă, scarlatină, boala diareică acută, meningită, encefalită”, a transmis DSP Buzău.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.