Campania de imunizare ROR a crescut rata de vaccinare la 60%

Ministerul Sănătății a organizat azi, 2 octombrie, o campanie door-to-door de promovare a vaccinării ROR la Strehaia, în județul Mehedinți. Campania, unde a fost prezentă ministerul Sănătății Sorina Pintea, a fost organizată în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF, dar și cu susținerea autorităților locale. Nu este prima acțiune a Ministerului Sănătății privind vaccinarea, campania pentru promovarea imunizării ROR demarând în orașul Strehaia și în localitatea Plopi luna trecută.

Locul în care părinții au fost informați despre beneficiile vaccinării ROR a fost liceul Matei Basarab din Strehaia. Medicii de familie, împreună cu medici epidemiolog și cu psihologi le-au explicat părinților riscurile nevaccinării și le-au răspuns la întrebări. În aceeași locație, medicii de familie din Strehaia și medicii voluntari au vaccinat copiii împotriva rujeolei, orieonului și rubeolei.

În urmă cu o lună, medicii de familie și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) au vaccinat la domiciliu peste 90 de copii care nu fuseseră vaccinați și au vizitat 164 de familii din Strehaia și 46 din Plopi. Rata de vaccinare a crescut în urma acestor vizite de la 11,3% la 60%, fiind așteptată o creștere până la 90% în urma campaniei door-to-door desfășurate azi. În cadrul acțiunii, specialiștii DSP din Mehedinți au primit materiale de promovare a vaccinării pentru a informa populația în campaniile următoare.

Cel puțin 95% din copii trebuie să fie vaccinați pentru a opri răspândirea rujeolei și a preveni izbucnirea unei epidemii, a declarat reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul campaniei. Părinții trebuie să înțeleagă aceste riscuri și să accepte beneficiile reale ale vaccinării. Sorina Pintea spune că astfel de campanii trebuie realizate la nivelul întregii țări iar părinții care își vaccinează copiii contribuie și la protejarea altor copii, care nu pot fi vaccinați. Campaniile door-to-door vor continua în mai multe localități din țară, conform ministrului Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.