Campanie națională de promovare a vaccinării

Ministerul Sănătății împreună cu UNICEF România au lansat la 15 ianuarie o campanie națională de promovare a vaccinării. Campania, denumită „Copilăria, cel mai frumos cadou”, are ca scop informarea părinților și a publicului larg despre importanța, siguranța și beneficiile vaccinării, care salvează milioane de vieți anual în întreaga lume.

 

Sprijin UNICEF și OMS

 

„Copilăria, cel mai frumos cadou” este o campanie integrată, ce va fi prezentă pe posturile de televiziune, în presa scrisă și în online, cu o componentă outdoor. Campania de promovare a vaccinării este sprijinită de ambasadorii naționali ai UNICEF în România, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), precum și de diverși lideri de opinie.

La evenimentul de lansare a campaniei au participat, alături de Sorina Pintea, ministrul sănătății, Miljana Grbic, reprezentantul OMS în România, Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), precum și alți reprezentanți ai medicilor de familie.

 

Mesajul autorităților: vaccinarea salvează vieți

 

„În România, campaniile naționale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătățită. Absența vaccinării duce la reapariția unor boli ce pot fi ușor prevenite prin această măsură”, a spus Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, cu ocazia lansării oficiale a campaniei.

„Continuarea campaniilor de informare și de recuperare a vaccinării este imperios necesară, în condițiile în care viețile a 59 de persoane, majoritatea copii, au fost curmate de rujeolă. Scopul acestor campanii este de a informa părinții despre beneficiile vaccinării pentru a alege să își protejeze copiii în cunoștință de cauză, iar obiectivul principal este recuperarea vaccinării copiilor conform Programului Național de Vaccinare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul sănătății.

 

Consolidare și continuare a eforturilor de informare

 

Campania „Copilăria, cel mai frumos cadou” este o continuare a campaniilor door-to-door de informare și recuperare vaccinală realizate anul trecut de Ministerul Sănătății în parteneriat cu OMS și UNICEF în mai multe comunități vulnerabile din județele Mehedinți și Bacău. În cadrul sesiunilor de informare, o echipă de specialiști, formată din medic de familie, medic epidemiolog și psiholog, a prezentat părinților informații cu privire la beneficiile vaccinării și riscurile nevaccinării și a răspuns întrebărilor adresate de aceștia. În urma campaniei, rata de acoperire vaccinală ROR a crescut în aceste comunități la peste 90%. La aceste campanii au participat și reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică din țară, care au replicat acest model de campanie și în alte județe.

Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că aceste campanii door-to-door de informare vor continua și în 2019, având în vedere rezultatele foarte bune obținute anul trecut. Acestea au contribuit la reducerea drastică a numărului de îmbolnăviri de rujeolă și au protejat astfel viața copiilor, dând, de asemenea, un semnal la nivel național cu privire la importanța vaccinării.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.