Campanie OMS: Câtă mișcare trebuie să facem ca să fim #SănătoșiAcasă

Pandemia COVID-19 înseamnă că mulți dintre noi stăm acasă și petrecem mai mult timp așezați decât o facem de obicei. Este greu pentru mulți dintre noi să facem mișcare așa cum facem la sală. Este și mai greu pentru persoanele care nu fac de obicei multe exerciții fizice, se arată în informarea OMS.

Dar într-un moment ca acesta, este foarte important ca oamenii de toate vârstele și abilitățile să fie cât mai activi. Campania OMS Fii Activ își propune să te ajute să faci asta și să te distrezi în același timp.

Potrivit sursei citate, o scurtă pauză de 3-4 minute de mișcare fizică de intensitate ușoară, cum ar fi mersul sau întinderile, vă vor ajuta să vă îmbunătățiți circulația sângelui și activitatea musculară.

Activitatea fizică regulată aduce beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte. Poate reduce tensiunea arterială ridicată, poate ajuta la gestionarea greutății și reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și diverse tipuri de cancer – toate afecțiuni care pot crește sensibilitatea la COVID-19.

De asemenea, îmbunătățește rezistența osoasă și musculară și crește echilibrul și flexibilitatea. Pentru persoanele în vârstă, activitățile care îmbunătățesc echilibrul ajută la prevenirea căderilor și rănilor.

Activitatea fizică regulată ne poate ajuta să oferim zilelor noastre o rutină și să fie un mod de a rămâne în contact cu familia și prietenii. De asemenea, este bine pentru sănătatea noastră mintală – reducerea riscului de depresie, declinul cognitiv și întârzierea apariției demenței – și îmbunătățirea stării generale de spirit.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.