Campanie pentru introducerea cursurilor de prim-ajutor în Legile Educației

Țara noastră se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul celor care ştiu să acorde primul ajutor, de aceea, introducerea cursurilor de prim ajutor în şcoli, pentru profesori, personalul auxiliar şi elevi, este esenţială.

Peste 35.000 membri Declic au semnat petiţia „Cursuri de prim ajutor în şcoli. Urgent!” şi le cer senatorilor să includă cursurile de prim ajutor în Legile Educaţiei; legile au trecut, miercuri, de Camera Deputaţilor şi vor fi discutate în Comisia de Învăţământ de la Senat.

Petiţia Declic a strâns câte cel puţin 10.000 de semnături pe zi şi a ajuns, în doar trei zile, la 35.000 de semnatari, se menționează într-un comunicat.

Majoritatea românilor nu știu cum să-și salveze semenii care au nevoie de primul ajutor

„În prezent, 80% dintre români nu ştiu cum să acorde primul ajutor. Am văzut asta şi în cazul tragediei de la Cluj, unde o fetiţă a murit după ce s-a înecat cu un jeleu şi nimeni nu a aplicat manevra Heimlich.

Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete. Senatorii au acum şansa să salveze mii de vieţi, dacă introduc în pachetul Legilor Educaţiei cursurile de prim ajutor. Este un pas spre normalitate, aceste cursuri se predau în toate ţările cărora le pasă de cetăţeni”, a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

„Manevrele de prim ajutor salvează vieţi, dar pentru asta trebuie învăţate, chiar de pe băncile şcolii”, se arată în petiţia Declic.

Petiţia poate fi citită şi semnată AICI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.