Cantitatea de Euthyrox ce va fi livrată României, sporită

Compania farmaceutică Merck a anunțat că urmează să livreze în primul trimestru al acestui an o cantitate cu 30% mai mare de Euthyrox.

”În primul trimestru al anului 2021, în comparație cu aceeași perioadă din anul 2020, vom livra cu 30% mai multă Levotiroxină de 25 mcg, cu 50% mai multă Levotiroxină de 50 mcg și cu 60% mai multă Levotiroxină de 100 mcg; continuăm să creștem și mai mult cantitatea în 2021, pentru a preveni problemele de aprovizionare”, se arată într-un comunicat al companiei farmaceutice.

Anul trecut compania a livrat cu 17% mai multă levotiroxină sodică de 25 mcg, cu 25% mai multă levotiroxină de 75 mcg și cu 25% mai multă levotiroxină de 100 mcg față de 2019, an în care nu s-a raportat oficial lipsa Euthyrox.

Pentru o aprovizionare optimă a pieței românești cu Euthyrox, Merck a anunțat și alte măsuri. În acest sens, compania farmaceutică a consolidat rețeaua sa de distribuitori, pentru a acoperi distribuția în întreaga țară. Totodată, are în vedere și creșterea stocurilor disponibile la nivel local.

În același timp, compania derulează proceduri în fața autorităților competente din sectorul sănătății pentru autorizarea și asigurarea disponibilității Euthyrox de 75 mcg, 125 și 150 mcg în viitorul apropiat.

Pe de altă parte, Merck solicită, autorităților competente să asigure coordonarea adecvată și transparența în legătură cu cererea în creștere a distribuitorilor angro și “să introducă măsuri care să vizeze limitarea, în conformitate cu cantitățile prescrise pentru bolile cronice, a distribuirii și vânzării în farmacii pentru a evita criza și achizițiile făcute în scopul constituirii de stocuri”.

În românia, aproximativ 750.000 de pacienți au nevoie de medicamentul Euthyrox.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.