Capacitatea de testare pentru COVID a crescut până la peste 20.000 de testări pe zi

Coronavirus

Capacitatea de testare pentru COVID a crescut până la peste 20.000 de testări pe zi. Este afirmația făcută de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, în cadrul unor declaratii de presă. În acest context, se ridică problema creșterii preciziei acestor teste.

”Capacitatea de testare a crescut foarte mult pe parcursul acestei epidemii, de la un laborator la peste 180, se fac peste 20.000 de testări pe zi. Problema care se ridică în această etapă e de creștere a siguranței acestei testări. S-au ridicat diverse probleme, astfel încât să putem controla efectiv cum se realizează ea la nivelul acestor laboratoare, dincolo de documentele pe care le-au depus la DSP, pentru a crește precizia și pentru a avea siguranță cât mai mare. Acesta este dezideratul în acest moment”, a subliniat Moldovan.

Cât despre eventualitatea unei testări în masa, secretarul de stat a menționat că o astfel de testare nu ar fi relevantă și că testările vor continua respectând definiția, în funcție de caz.

”Nu este cazul să facem o testare în masă. Argumentele sunt epidemiologice. Vom testa conform definiției de caz, pacienții care trebuie testați. A testa în masa înseamnă a testa, theoretic, toată lumea. Nu este relevant, incidența ar fi de 1:1000, nu ne spune mare lucru. Ar fi o risipă de resurse și raportul cost-beneficiu în asemenea politici nu este rațional din punct de vedere al sănătății populației. Trebuie să gestionăm resursele de așa natură încât să obținem maximul de informații. Vom face testări conform definiției, în funcție de caz”, a mai declarat Horațiu Moldovan.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.