Carantină în vigoare în două localități din România

Carantina în comuna Gornet din județul Prahova a intrat în vigoare la ora 22.00. Este a doua localitate din România în care se ia această măsură din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, după Cartojani din județul Giurgiu.

”În urma analizei de risc,  astăzi, 22 iulie 2020 a fost  derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Județul Prahova”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În comuna Gornet au fost depistate 15 cazuri de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Astfel, rata de infectare în comună depășește nivelul de 3 cazuri /1000 de locuitori.

”Personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depășit de numărul de cazuri noi zilnice”, transmite Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.

Măsurile luate:

În localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionării populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor;

c) persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate cu prezentarea unei adeverințe de la angajator, legitimație de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională;

d) persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;

e) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;

f) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

g) urgențe medicale.

”Vor fi luate măsuri pentru a asigura funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice, precum și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la locuință/gospodărie, de către autoritățile locale și județene”, se arată în comunicat.

Intrarea/ieșirea în/din satul Gornet, județul Prahova va fi permisă doar prin căile deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.