Caravana Mobilă de Vaccinare, lansată de ASSMB. Imunizare anti-COVID fără programare, cu ser Johnson & Johnson

Bucureştenii din cele şase sectoare ale Capitalei se pot vaccina anti-COVID-19  în fiecare weekend, începând de sâmbătă, până la finalul anului, la „Caravana Mobilă de Vaccinare”, care va fi prezentă în parcările unui lanț de hipermarketuri, în cadrul unui proiect al Primăriei Capitalei, derulat prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

„Lansăm Caravana Mobilă de Vaccinare, un proiect al Primăriei Capitalei prin Administraţia Spitalelor, proiect ce se înscrie în continuarea proiectelor de vaccinare în marele proces de imunizare a populaţiei din Bucureşti în cazul nostru. Este al treilea proiect pe această zonă cu abordare pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti după ce Primăria Capitalei prin ASSMB am avut, organizăm şi în continuare operaţionalizăm Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan, Centrul de Vaccinare din Piaţa Constituţiei – cel mai mare drive-thru. Acest proiect – Caravana Mobilă de Vaccinare, are un element inovativ, am operaţionalizat un autobuz pe care l-am primit din partea STB Bucureşti”, a declarat, sâmbătă, directorul general al ASSMB, Vasile Apostol.

Directorul ASSMB a precizat că imunizarea în caravană se va face doar în baza prezentării actului de identitate şi se va folosi serul de la compania Johnson & Johnson.

„Ne vom deplasa în toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti (…). Serul pe care îl vom administra cetăţenilor este Johnson & Johnson. Foarte important – cetăţenii trebuie să se prezinte doar cu buletinul valabil. Din perspectiva resursei umane. vom acoperi în totalitate cu angajaţi ai Administraţiei Spitalelor Bucureşti. Perioada de implementare este până la 31 decembrie. Ne vom deplasa în toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10,00-17,00. Vom promova zonele din Bucureşti, sectoarele în care ne vom deplasa în cursul fiecărei săptămâni”, a spus Apostol.

Activitatea zilnică în cadrul centrului mobiul de vaccinare este asigurată de doi medici, doi asistenţi medicali, doi registratori, cărora li se adaugă personalul logistic. Astfel, în total mai mult de 100 de persoane, angajaţi în cadrul ASSMB, vor asigura activitatea Caravanei Mobile de Vaccinare, până la finalul anului.

Până în prezent, aproape 200.000 de vaccinări au fost realizate în centrele de vaccinare deschise de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, la Circul Metropolitan Bucureşti şi în Piaţa Constituţiei (drive-thru), precum şi în cele deschise în cadrul spitalelor ASSMB – în special cele trei centre mari de la Spitalul Colţea, Spitalul de Psihiatrie Obregia, Spitalul de Nefrologie Davila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.