Cardiologul Gabriel Tatu Chițoiu: De ce apar ca reinfectați unii pacienți vindecați de coronavirus

Medicul cardiolog Gabriel Tatu Chițoiu susține că există mai multe situații pentru care testul la coronavirus poate ieși pozitiv la unii pacienți vindecați, dar imunzarea la COVID-19 există și este foarte bună.

Gabriel Tatu Chițoiu a spus că nu trebuie să ne sperie niște erori de recoltare sau testare a prezenței virusului sau niște excepții.

Iată cum explică medicul Gabriel Tatu Chițoiu o posibilă reinfectare cu noul coronavirus.

Redăm în continuare mesajul medicului cardiolog, postat pe pagina sa de Facebook:

„REINFECTAREA CU CORONAVIRUS?
Panică cetățeni, indusă massmedia, cu posibilitatea reinfectării cu noul coronavirus. De fapt:

  1. Pot fi erori de recoltare a probelor din faringe și din nas pentru analiză. Apar astfel rezultate fals pozitive sau fals negative.

  2. Kitul folosit pentru testare nu este ok. Poate da erori (fals pozitiv/fals negativ).

  3. Exista și alte teste care pot evidenția dacă pacientul respectiv a dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Și la noi sunt teste rapide care bine utilizate au o sensibilitate și o specificitate foarte mare (peste 95%) în a spune dacă pacientul s-a imunizat sau nu împotriva virusului.

  4. Chiar dacă se mai regăsește virusul, pacientul are de obicei o stare foarte bună, îi găsești anticorpi. Deci nu înseamnă că dezvoltă din nou COVID-19.

  5. Există (foarte rar) persoane care pot repeta o boală infecțioasa (nu este specific pentru COVID-19) . Aceste persoane au însă niște deficiențe imunitare majore sau fac o altă boală care le scade brusc imunitatea.

Concluzie: imunzarea la COVID-19 există și este foarte bună. Nu trebuie să ne sperie niște erori de recoltare/testare a prezentei virusului sau niște excepții”.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.