Care sunt măsurile de protecție ce trebuie respectate în timpul vacanțelor și a concediilor

Purtarea măștii, spălarea cât mai des a mâinilor, evitarea aglomerației. Sunt doar câteva dintre măsurile de protecție de bază pe care orice persoană care alege să meargă în vacanță sau în concediu în această perioadă trebuie să le respecte, atrag atenția specialiștii.

”Din evoluția în timp a acestui fenomen este de subliniat faptul că în absența unor măsuri farmacologice, respectiv existența unei terapii țintite sau existența unui preparat vaccinal, măsurile non-farmacologice trebuie respectate. Astfel, trebuie adoptată o atitudine responsabilă de respectare a regulilor de bază, respectiv evitarea aglomerațiilor, evitarea contactului cu persoane care pot să aibă statut de asimptomatic dar pozitiv, purtatrea măștii și măsurile de igienă care sunt obligatorii. Perioada aceasta a anului ne stimulează să ne deplasăm, să ne dorim să mergem în vacanță, în diverse locații, dar trebuie ținut cont că suntem încă într-o perioadă de risc iar evitarea aglomerațiilor, evitarea contactului cu persoanele care nu poartă mască sau contactele de lungă durată în spații închise trebuie limitate”, a declarat într-un interviu acordat Sanatatea.TV și www.RoHealthReview.ro prof. dr. Doina Azoicăi.

Medicul epidemiolog a mai atenționat și asupra faptului că în perioada vacanței trebuie evitate deplasările în zonele confirmate cu o circulație intensă a virusului și cu un număr mare de cazuri.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.