Care sunt mediile cu riscul cel mai mare de infectare cu SARS-CoV-2

Cele mai multe dintre infectările cu virusul SARS-CoV-2, respectiv aproximativ 63%, au loc în mediul familial, arată rezultatele parțiale ale unui studiu efectuat de Institutul Pasteur.

”Mesele organizate atât în ​​mediul privat, cât și în cel profesional, sunt cel mai frecvent raportate ca fiind la originea acestor infectări”, explică Institutul Pasteur, potrivit BFMTV.

Un alt cadru care este asociat cu un risc crescut de infecție cu noul coronavirus, respective 53%, este reprezentat de călătoriile în străinătate.

Locurile publice, în schimb, nu reprezintă un risc atât de ridicat dacă sunt respectate măsurile de protecție, respectiv purtarea măștilor sanitare și păstrarea distanței.

Potrivit studiului, magazinele, școlile, lăcașurile de cult, saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de infecție.

Risc scăzut de infecție prezintă și transportul public sau practicarea sporturilor în aer liber, dacă se respectă măsurile de protecție.

Însă restaurantele, barurile sau sălile de sport au un coeficient ridicat al riscului de infectare.

Studiul Institutului Pasteur mai arată că 45% dintre persoanele pozitive cunosc persoana care le-a infectat, una dintre problemele constatate fiind că oamenii nu se izolează de la primele simptome, ci așteaptă rezultatul testului.

Studiul a fost realizat între 1 octombrie 2020 și 31 ianuarie 2021 și a inclus 77.208 de participanți cu infecție acută cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.