Carmen Orban: Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelență în medicina românească

Zeci de personalități din domeniul medical alături de pacienți ai Institutului Clinic Fundeni au participat, astăzi, 3 octombrie, la conferința-dezbatere „Institutul Clinic Fundeni – unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc. Institutul Clinic Fundeni în Anul Centenarului Marii Uniri”, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului. În deschiderea evenimentului au vorbit personalități din domeniul medical, precum și reprezentanți ai corpului medical și administrativ de la Institutul Clinic Fundeni.

 

O instituție în slujba pacienților

 

Prezentă la eveniment, ministrul sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că Institutul Clinic Fundeni este unul din institutele performante din sistemul medical românesc.

Diana Loreta Păun, consilier de stat în Administrația Prezidențială, a arătat că Institutul Clinic Fundeni este o instituție în slujba pacienților. „Medicina românească la Centenar înseamnă deopotrivă tradiție și modernitate. Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al îmbinării celor două, cu o tradiție de aproape șase decenii de activitate în slujba pacientului și cu o viziune orientată către prevenție, către standarde internaționale de diagnostic și tratament”, a arătat Diana Loreta Păun.

 

Institutul Clinic Fundeni este un centru strategic

 

Managerul Institutului Clinic Fundeni, conf.dr. Carmen Orban, a declarat că instituția pe care o conduce este tratează anual mii de pacienți din întreaga țară. „Am putut să arăt că se pot face lucruri alături de oamenii minunați care lucrează la noi în spital. Unitatea este un element de bază. Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelență în medicina românească și este un centru strategic, pentru că suntem formatori și de Școală medicală românească, și de cadre medicale, dar avem și medici care tratează foarte mulți pacienți în țară”, a afirmat Carmen Orban.

Institutul Clinic Fundeni a fost fondat în 1959 și reprezintă una din cele mai importante unități medicale românești în patologia dificilă gastrointestinală, digestivă, hepatică, urologică, renală, hematologică, neurologică, pediatrică, radiologică. Este singurul institut în care se efectuează trei tipuri de transplant (hepatic, renal și medular) prin cele trei centre de excelență: Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic, Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul pentru Transplant Medular. Potrivit datelor de la Institutul Clinic Fundeni 70% din pacienții tratați aici provin din afara Capitalei, iar o treime din numărul total al pacienților provin din mediul rural.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.