Carmen Orban pleacă de la conducerea Institutului Clinic Fundeni

Conf. dr. Carmen Orban nu va mai fi managerul Institutului Clinic Fundeni. Aflată la final de mandat, Orban va părăsi unitatea medicală, pentru o nouă direcție în carieră. De pe 19 august, Orban va prelua conducerea unui grup medical privat, care are în portofoliu trei spitale și mai multe centre și clinici. În paralel, își va continua activitatea la catedra Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

„După mai bine de nouă ani la conducerea Institutului Clinic Fundeni din București, una dintre cele mai mari unități spitalicești din Europa, d-na Carmen Orban, conferențiar universitar doctor, decide să facă o schimbare majoră în carieră sa prestigioasă, acceptând o nouă provocare în domeniul medical românesc, de data aceasta în sistemul medical privat. (…) Acceptând noua provocare, doamna Orban își dorește să dezvolte un proiect de eficientizare a serviciilor medicale în domeniul privat, aplicând concepte moderne, menite să vină în sprijinul pacienților”, se arată într-un comunicat emis conducerea Institutului Clinic Fundeni.

„Mult sau puțin, timpul petrecut aici, la Fundeni, a reprezentat pentru mine o parte asumată a destinului și carierei profesionale pe care sper să le fi dăruit pacienților, dar și celor care formează acel tot integrat în salvarea de vieți, și anume marea familie medicală a Institutului Clinic Fundeni”, spune, în același comunicat, conf. dr. Carmen Orban.

„Doamna Carmen Orban a anunțat Ministerul Sănătății  despre intenția de a renunța la activitatea de manager și a avut o discuție în acest sens cu doamna Sorina Pintea, ministrul Sănătății. Doamna Orban și-a exprimat dorința de a lucra în perioada următoare ca medic. Sorina Pintea i-a mulțumit doamnei Carmen Orban pentru întreaga activitate ca manager cu rezultate de excepție a uneia dintre cele mai importante unități sanitare si i-a urat succes în carieră”, a transmis Oana Grigore, directorul direcției „Relații cu presa” din Ministerul Sănătății.

Grupul medical privat unde Carmen Orban va îndeplini funcția de director general a încheiat anul 2018 cu afaceri de 30 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de 2017, şi EBITDA de 6%.  Grupul italian a intrat pe piața din România în 2012.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.