Câte locuri disponibile pentru pacienţii COVID-19 mai sunt în Prahova. Unitatea mobilă de ATI, indisponibilă

Prefectura Prahova a anunţat că numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 294 de paturi sunt ocupate, iar la ATI, 19 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Şi asta în timp ce unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.

De asemenea, potrivit unei informări de presă privind situația COVID-19 în Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului, 4174 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 141 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex masculin (40, 62 de ani) și a altor două de sex feminin (64, 66 ani), care aveau și comorbidități.

Potrivit aceleiaşi surse, de la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 908 de decizii de izolare și 3.980 de decizii de carantină.

Şi asta în timp ce numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 20.184, fără să fie incluse în acest număr testele efectuate la cerere, conform centralizării DSP Prahova.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.