Câți bani vor fi alocați pentru modernizarea și înlocuirea echipamentelor din ATI. Anunțul premierului Ludovic Orban

150 de milioane de euro vor fi alocați pentru investițiile de modernizare și înlocuire a echipamentelor din secțiile de Terapie Intensivă, la nivel național. Este declarația premierului Ludovic Orban, prezent luni seară la Institutul Cantacuzino din Capitală.

„În momentul în care va fi finalizată evaluarea secțiilor, Ministerul Sănătății, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență, va prezenta un raport. Ceea ce am făcut, la nivel guvernamental, am decis alocarea unei sume de 150 de milioane de euro pentru a finanța investițiile în modernizarea, repararea capitală și înlocuirea instalațiilor care nu sunt conforme și care nu oferă întreaga siguranță necesară pentru buna funcționare a secției”, a declarat premierul.

Întrebat dacă poate preciza unde au fost întâlnite nereguli, premierul a precizat că „va fi prezentat un raport, la finalul evaluării secțiilor de terapie intensivă”.

Vaccinul gripal, realizat la Institutul Cantacuzino, în plin proces de testare

În aceeași conferință de presă, de la Institutul Cantacuzino, au fost oferite detalii cu privire la stadiul în care se află vaccinul griapl trivalent, dezvoltat în România.

„În acest moment suntem în plin proces de testare și de reluare a cercetării cu privire la producția de vaccin gripal trivalent. A debutat acum o lună și jumătate, testarea pe aproximativ 250 de mii de ouă embrionate și sperăm ca până la finalul anului sau începutul anului 2021, să avem un produs sigur, pe care să îl putem autoriza. Când vom putea raporta un produs sigur, trebuie să facem transferul către o arie de producție. În acest moment suntem în plin proces de verificare, cercetare a vaccinului trivalent”, a declarat comandatul director general al Institutului Cantacuzino, colonel doctor Florin Oancea.

Totodata, acesta a mai precizat că „până la finalul anului sau începutul lui 2021, sperăm să avem un produs sigur, pe care să îl putem autoriza”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.