Câţi pacienţi COVID-19 are spitalul de campanie de la Otopeni: Cel mai grav dintre ei, aflat la ATI,  are 30 de ani

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila” a anunţat că un număr de 13 bolnavi de COVID-19 sunt internaţi la spitalul de campanie de la Otopeni, iar şase sunt intubaţi.

Cel mai tânăr pacient are 20 de ani,  a depăşit perioada grea a bolii şi urmează să fie externat.

Pacientul din secția ATI a spitalului de campanie aflat în starea cea mai gravă are 30 de ani. Medicii spun că, deși e foarte tânăr, are șanse de supraviețuire mici. Unul dintre medicii care se luptă pentru viața lui este maiorul Vladimir Zahiu, întors recent dintr-o misiune din Mali, Africa.

Cei 13 pacienți din secția ATI a spitalului de campanie de la Otopeni au vârste cuprinse între 20 și 80 de ani. Ion Iova este unul dintre ei. Bărbatul din Mioveni a trecut de perioada grea, dar are nevoie în continuare de oxigen. A ajuns aici după ce a trecut prin două spitale. Era în stare gravă, avea senzația că se sufocă.

Bărbatul este de părere că oamenii nu ar trebui să ajungă în spitale ca să creadă că noul coronavirus chiar există.

În prezent în secția ATI a spitalului de campanie de la Otopeni sunt internați deopotrivă militari și civili. Cadrele medicale tratează și un arestat preventiv acuzat că a violat o minoră. Bărbatul are COVID 19 și este în stare gravă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.