Cazuri de COVID-19 în şcoli, în Bucureşti şi în ţară, la câteva zile de la reluarea cursurilor în formatul clasic

Mai multe cazuri de COVID-19 au fost semnalate joi în şcoli, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. La mai multe şcoli din Capitală, din sectoarele 4 şi 6, sunt înregistrate cazuri de infectare în rândul elevilor, iar într-o şcoală este bolnav şi un cadru didactic. Şi în judeţele Dolj şi Constanţa sunt infectaţi şi elevi, dar şi angajaţi din învăţământ. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, joi, după ce au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus la elevi şi angajaţi din învăţământ că, luând în considerare perioada de incubaţie, apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii.

Constanța

Opt elevi şi şase angajaţi în unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19 după reluarea cursurilor, testele fiind efectuate în afara şcolilor.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a anunţat, joi, că, de la reînceperea şcoli în format fizic, în judeţul Constanţa opt elevi au fost infectați cu Sars-Cov 2. De asemenea, şase persoane angajate în unităţile de învăţământ au ieşit pozitiv la testele COVID.

“Facem menţiune că toate cazurile prezentate mai sus s-au testat în afara unităţilor de învăţământ”, a anunţat DSP Constanţa.

 Dolj

Potrivit unei informări a DSP Dolj, trimisă joi de către Prefectura Dolj, în ultimele 24 de ore au fost confirmate trei cazuri de COVID-19 în unitățile de învățământ din județ: un elev, un cadru didactic şi un student.

 Botoșani

Autoritățile sanitare din Botoșani au înregistrat un caz de COVID-19 la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. O adolescentă, elevă în clasa a XII-a, a fost confirmată pozitiv, scrie

 București

Trei elevi şi un cadru didactic de la unităţi şcolare din Sectorul 4 au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar cursurile au fost suspendate pentru 14 zile. Este vorba despre cursurile a trei clase de învăţământ primar, de la tot atâtea unităţi de învăţământ.

”La nici o săptămână de la redeschiderea şcolilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unităţi de învăţământ”, a transmis Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.

Potrivit surse citate, este vorba despre:

  • Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
  • Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I
  • Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, de la reluarea cursurilor în clase, a  fost confirmat la un elev de la Şcoala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

Încă două cazuri au fost depistate în București, la școala gimnazială 56 din Sectorul 2. Este vorba despre un elev de pregătitoare și unul de clasa a III-a.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, joi, după ce au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus la elevi şi angajaţi din învăţământ că, luând în considerare perioada de incubaţie, apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii.

„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a spus ministrul Educației.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.