Cazurile de ADHD la adulți s-au dublat în ultimii zece ani, arată un studiu

Tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD) nu mai este o problemă doar pentru copii. În ultimii zece ani, rata ADHD s-a dublat în rândul adulților americani, potrivit unor noi cercetări. Cu toate acestea, rata în rândul copiilor rămâne mult mai mare decât la adulți.

„Deși nu putem identifica sursa creșterii ratelor de ADHD la adulți, putem considera că aceasta are de-a face cu recunoașterea tot mai mare a ADHD în populațiile adulte de către medici și furnizorii de servicii, precum și creșterea gradului de conștientizare a publicului despre ADHD în general”, a declarat autorul studiului, dr. Michael Milham, vicepreședinte de cercetare la Child Mind Institute, din New York, citat de Medical Xpress.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele de la peste cinci milioane de pacienți din California de Nord și au descoperit că procentul de adulți cu un diagnostic de ADHD a crescut de la 0,43% în 2007 la 0,96% în 2016.

Adulții albi au prezentat o creștere mai mare – 0,67% până la 1,42% – față de cei din alte grupuri rasiale/etnice.

Adulții cu alte afecțiuni de sănătate mintală – cum ar fi depresia și tulburarea bipolară, anxietatea sau tulburările de alimentație – au avut un risc mai mare de a avea ADHD. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca persoanele cu ADHD au avut mai mult nevoie de îngrijirii de sănătate, dar și infecții cu transmitere sexuală.

 

ADHD în rândul copiilor rămâne în creștere, mai mult decât la adulți

 

Între timp, diagnosticul ADHD în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani s-a mărit de la 2,96% în 2007 la 3,74% în 2016, cu o creștere de 26%.

Studiul a fost publicat online 1 noiembrie în JAMA Network Open.

„Trebuie să se lucreze mai mult pentru a înțelege mai bine de ce ratele sunt mai mari la adulții albi, în special dacă există deficiențe în detectarea și diagnosticarea în rândul adulților care nu sunt albi”, a spus Milham.

“Trebuie să dezvoltăm instrumente și standarde de diagnosticare mai eficiente pentru adulți, care, în general, rămân mai dificil de diagnosticat decât copiii”, mai susține cercetătorul.

Autorul principal al studiului, dr. Winston Chung, un psihiatru din San Francisco, a remarcat că oamenii din anumite culturi sunt mai puțin susceptibili să considere anumite comportamente ca o tulburare sau să caute ajutor pentru ei.

„Întotdeauna s-a înțeles doar că diferite culturi și rase pot varia în mod semnificativ în modul în care fac față stresului sau exprimării emoțiilor. Acesta este un lucru la care nu avem răspunsuri definitive și este nevoie de mai multe cercetări”, a spus Chung.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.