CDC: Chiar și simptomele ușoare ale COVID-19 pot persista săptămâni întregi

Perioada în care un pacient cu COVID-19 se vindecă este una lungă, chiar și în cazul persoanelor cu simptome ușoare, inclusiv la adulți tineri, potrivit unei noi analize publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Se știe că la pacienții cu forme grave ale COVID-19 vindecarea durează câteva săptămâni. Dar se cunoșteau mai puțin efectele bolii asupra persoanelor cu simptome mai ușoare, care nu necesită spitalizare, scrie The Hill.

Un sondaj CDC realizat pe aproape 300 de persoane infectate cu noul coronavirus a constatat că 35% au revenit la „starea lor de sănătate obișnuită” la două-trei săptămâni după confirmarea infecției.

„Aceste descoperiri indică faptul că COVID-19 poate duce la o boală prelungită chiar și în rândul persoanelor cu o formă mai ușoară, tratată ambulatoriu, inclusiv al adulților tineri”, scriu autorii raportului.

Dintre cele 35% dintre persoanele intervievate care încă se confruntă cu simptome, un sfert aveau vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, 32% au avut vârste cuprinse între 35 și 49 de ani, iar 47% au fost de peste 50 de ani.

Printre pacienții care au raportat tuse, oboseală sau scurtarea respirației la momentul testării, 43%, 35 %, respectiv 29%, au continuat să experimenteze aceste simptome atunci când au fost intervievate câteva săptămâni mai târziu, potrivit CDC.

Vârsta înaintată și prezența mai multor afecțiuni cronice de sănătate au fost asociate cu o boală prelungită, dar persoanele tinere, sănătoase, pot de asemenea avea simptome săptămâni mai târziu, potrivit raportului.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.