CDC: Persoanele vaccinate antiCOVID nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc

vaccinare-coronavirus

Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că persoanele vaccinate antiCOVID, cu ambele doze, nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2.

„Datele noastre sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

Directorul CDC a facut referire la un studiu la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19. Cercetarea a avut loc în perioada decembrie 2020 – martie 2021, iar datele au relevat doar trei cazuri de infectare cu COVID-19 între cei care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin. De partea cealaltă, 161 dintre participanții la studiu, care nu au fost imunizați, s-au infectat cu COVID-19.

CDC a spus că, pe baza acestor rezultate, vaccinurile împotriva Covid-19, Pfizer și Moderna, sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, ceea ce înseamnă ca persoanele vaccinate sunt protejate și îi protejează, la rândul lor, pe cei din jur.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.