CDC SUA: Între 2010 și 2020, ratele de imunizare la copiii sub 3 ani împotriva hepatitei B, poliomielitei, varicelei și ROR s-au situat în jurul a 90%

La începutul pandemiei, ratele de imunizare pentru copii au scăzut. În 2020, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au înregistrat o scădere cu 15% față de nivelurile pre-pandemie a comenzilor statelor pentru Vaccinuri pentru Copii, programul federal prin care aproximativ jumătate dintre copiii sunt imunizați. În 2021, nivelurile comenzilor au fost cu aproximativ 7% mai mici decât nivelurile pre-pandemie, potrivit CDC SUA.

Între 2010 și 2020, ultimul an pentru care sunt disponibile date naționale, ratele de imunizare la copiii sub 3 ani împotriva hepatitei B, poliomielitei, varicelei și ROR s-au situat în jurul a 90% și au rămas în mare parte neschimbate, în timp ce ratele pentru vaccinul împotriva pneumoniei și rotavirusului au crescut semnificativ. Între timp, procentul copiilor fără vaccinuri a crescut de la 0,6% la 1%. Se preconizează că CDC va publica săptămâna viitoare noi date privind ratele naționale de imunizare pentru copiii de grădiniță în 2020-2021, scrie Politico.

În ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19, CDC spune că aproximativ 45% dintre copiii eligibili din SUA au primit cel puțin o doză de vaccin.

Pe de altă parte, experții în sănătate publică atrag atenția că rezervele pe care populația le are în ceea ce privește vaccinurile anti-COVID-19 încep să se reflecte și asupra administrării vaccinurilor de rutină.

În acest context, liderii din domeniul sănătății publice se tem că boli posibil fatale care ar putea fi prevenite prin vaccinare ar putea deveni mai frecvente.

Mai mulți pediatri, asistente școlare, susținători ai imunizării și oficiali de stat din 10 țări au declarat pentru Politico că sunt îngrijorați de faptul că un număr tot mai mare de familii își mențin atitudinea față de vaccinul anti-COVID-19 și față de vaccinurile pentru rujeolă, varicelă, meningită și alte boli.

Răspândirea acestei reticențe cu privire la vaccinare poate alimenta o creștere a cererilor de scutiri din motive religioase din partea părinților copiilor de vârstă școlară, îngreunând astfel statele să recupereze administrarea de vaccinuri pe care mulți copii le-au ratat în primele zile ale pandemiei, când familiile au sărit peste programările la medic, spune specialiștii.

Mai mult, în acest context, medicii sunt de părere că multe dintre bolile copilăriei, o parte dintre ele nemafiind atât de frecvente, ar putea deveni tot mai răspândite.

”Vrem doar să ținem rujeola, poliomielita și toate afcețiunile împotriva cărora avem vaccinuri departe de zona politică”, a spus Hugo Scornik, medic pediatru și președinte al Georgia Chapter al Academiei Americane de Pediatrie.

Specialistul a fost alarmat de introducerea mai multor proiecte de lege în legislatura statului în ultimul an pentru limitarea vaccinărilor, inclusiv unul care ar fi pus capăt cerințelor de imunizare în școli. Mai multe state au luat în considerare acte legislative similare care ar fi eliminat sau redus cerințele de vaccinare școlară.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.