CDC sugerează că imunitatea pacienților vindecați de COVID-19 durează trei luni

Oamenii care s-au vindecat de COVID-19 pot interacționa în siguranță cu alte persoane timp de trei luni, conform unei actualizări recente a Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), ceea ce sugerează că imunitatea la virus poate dura cel puțin atât de mult.

Schimbarea recentă face parte din ghidul agenției privind carantina. Acestea afirmă că oamenii ar trebui să stea în carantină dacă au fost în contact apropiat cu cineva care are COVID-19, „excluzând persoanele care au avut COVID-19 în ultimele 3 luni”. Persoanele care au avut test pozitiv pentru virus nu trebuie testate din nou până la trei luni, atâta timp cât nu mai apar simptome.

CDC a recunoscut anterior că persoanele care s-au vindecat de COVID-19 pot avea rezultate pozitive la testele pentru identificarea virusului până la trei luni, deși aceste rezultate pozitive nu înseamnă că o persoană este încă bolnavă. În schimb, testul poate detecta fragmente din codul genetic al virusului, scrie NBC News.

Cu toate acestea, actualizarea merge cu un pas mai departe, ceea ce sugerează că persoanele care s-au recuperat sunt protejate de îmbolnăvire cel puțin trei luni.

Ghidul se bazează pe studii care au descoperit că, după trei luni, nu a existat nicio dovadă că oamenii se re-infectau după recuperare, a spus un oficial CDC. Sunt necesare studii pe termen lung pentru a determina cât poate dura protecția și este încă prea curând să se spună dacă o persoană care a avut COVID-19 și s-a recuperat este imună.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.