CE a aprobat un nou contract cu Moderna, pentru achiziționarea suplimentară a 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

Un nou contract cu Moderna a fost aprobat miercuri de Comisia Europeană (CE) pentru o achiziție suplimentară de 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în numele tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Contractul prevede achiziționarea a  150 de milioane de doze în 2021 și opțiunea de a cumpăra încă 150 de milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Moderna în 2022, potrivit unui comunicat al CE.

”Contractul de astăzi cu Moderna se bazează pe portofoliul larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, inclusiv contractele deja semnate cu BioNTech / Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, Curevac și Moderna. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura accesul Europei la 2,6 miliarde de doze, odată ce vaccinurile s-au dovedit a fi sigure și eficiente”, se arată în comunicatul de presă.

”Astăzi asigurăm 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 produs de Moderna, care este deja utilizat pentru vaccinare în Uniunea Europeană. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul nostru major: să ne asigurăm că toți europenii au acces la vaccinuri sigure și eficiente cât mai repede posibil. Cu un portofoliu de până la 2,6 miliarde de doze, vom putea oferi vaccinuri nu doar cetățenilor noștri, ci și vecinilor și partenerilor noștri. ”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

La rândul său, Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a precizat: „Cu acest nou contract încheiat cu Moderna, adăugăm încă 300 de milioane de doze de vaccin autorizat, sigur și eficient. Acesta marchează un alt pas către obiectivul nostru de a oferi acces rapid la vaccinări sigure și eficiente cetățenilor din Europa, și nu numai, pe parcursul acestui an. Contractul este important nu numai pentru nevoile pe termen scurt ale UE, ci și pentru munca noastră viitoare de limitare a răspândirii rapide a noilor variante. ”

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.