Ce finanțare a primit UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș de la Guvernul României

UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a primit o finanțare în valoare de 7.000.000 lei din partea Guvernului României pentru implementarea proiectului “Intramural cells as biomarkers and therapeutic targets for Alzheimer’s disease”.
„Am semnat, astăzi, la sediul Guvernului, în numele UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, un nou contract de finanțare în valoare de 7.000.000 lei, în cadrul Investiției 8 „Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare”, parte a Componentei 9 a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), susținută de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
Proiectul intitulat “Intramural cells as biomarkers and therapeutic targets for Alzheimer’s disease” a fost depus în numele universității și câștigat de prof. univ. dr. Roxana Cărare, directorul BRAIN Institute din Târgu Mureș (British-Romanian Academic Institute of Neuroscience) și profesor de neuroanatomie la University of Southampton, Marea Britanie, cercetările urmând a se desfășura în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice (CCAMF) din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, condus de prof. dr. Claudia Bănescu, cu suportul Departamentului Proiecte Europene și de Cercetare (director, dna Nicoleta Suciu)”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul Universității.

Proiectul a obținut cel mai mare punctaj la nivel național

În cadrul apelului Life Sciences (Științele vieții), proiectul a obținut cel mai mare punctaj la nivel național (92 puncte) dintre cele 60 proiecte depuse, urmând a fi finanțate 18 proiecte:
„Contractul de finanțare a fost semnat din partea Guvernului României de către ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dl Sebastian Burduja, în prezența prim-ministrului României, dl Nicolae Ionel Ciucă, și a ministrului Educației, dna Ligia Deca”, a mai precizat Rectorul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.