Ce măsuri a luat Spitalul Clinic de Urgență Timișoara în contextul pandemiei de COVID-19

Sistarea interventiilor chirurgicale programate, sistarea acordarii concediilor de odihna personalului medical sau instalarea unui container pentru izolarea persoanelor decedate care au fost infectate cu COVID 19, se numara printre masurile instituite la nivelul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, dupa cum a explicat managerul doctor Maria – Olimpia Oprea, pentru Ro Health Review.

Planul de măsuri instituit la nivelul SCMUT prevede infiintarea Comisiei de management al cazurilor de infectie cu COVID 19 in cadrul SCMUT, a spus dr. Maria- Olimpia Oprea.

Potrivit acesteia, comisia este formata din manager, director medical, director ingrijiri, medic sef sectie medicina interna, sef serviciu SPIAAM, sef serviciu RUNOS, medic specialitate boli infectioase, medic sef sectie ATI I si ATI II, medic sef UPU.

De asemenea, o alta masură luata este ca in cadrul UPU este aceea că s-a instalat un cort primit de la ISU Timis pentru pretriaj, s-a identificat un spatiu pentru izolare cu trei paturi, cu sala de asteptare separata. De asemenea, la nivelul fiecarei camere de garda s-au realizat circuite separate cu pretriaj, a explicat dr. Maria- Olimpia Oprea.

O alta masura este sistarea acordarii concediilor de odihna personalului medical angajat al SCMUT pentru lunile martie-aprilie 2020.

De asemenea, dr. Maria- Olimpia Oprea a spus ca s-a hotarat sistarea efectuarii interventiilor chirurgicale programate cu exceptia operatiilor de cezariana si oncologice catre toate sectiile /compartimentele SCMUT.

O alta masura este completarea unei declaratii pe proprie raspundere a pacientilor care se adreseaza in UPU, camere de garda, ambulatorii, privind declararea calatoriei in strainatate sau contact cu o persoana infectata cu COVID 19, se arata in planul de masuri.

O alta masura este restrangerea activitatii cu publicul, respectiv transmiterea documentelor prin fax, sau mail, precum si suspendarea audientelor, catre toate sectiile /compartimentele SCMUT.

Totodata,  eliberarea rezultatului examenului histopatologic se va face electronic.

O alta masura este transmiterea la punctele de intrare in spital, de catre medicii sefi de sectie care interneaza cazuri oncologice, a listei cu pacientii oncologici programati pentru interventie.

De asemenea, in cadrul sectiilor de obstetrica s-a realizat circuit separat, in cladirea din curtea ginecologiei, pentru izolarea si asistenta la nastere, inclusiv a operatiilor cezariene, a gravidelor cu infectie COVID 19.

Langa Serviciul de anatomie patologica I, s-a instalat un container pentru izolarea persoanelor decedate care au fost infectate cu COVID 19.

Conducerea spitalului a anuntat ca in Sectia Clinica ATI I sunt puse la dispozitie trei paturi TI cu ventilatoare in care pot fi preluati pacientii non TBC.

De asemenea, in Sectia clinica de dermatovenerologie se pot prelua in prima etapa 26 de pacienti cu patologie infectioasa digestiva.

„La nevoie, se pot disponibiliza inca 24 de paturi, iar pacientii sectiei de dermatovenerologie vor fi internati in Compartimentului geriatrie in care avem 7 paturi, dar putem sa ne extindem la 12 paturi. Mentionam ca pentru patologia respiratorie nu dispunem de radiologie si suport ventilator in caz de agravare in aceasta locatie”, se arata in planul de masuri al spitalului.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.