Ce opțiuni au românii vaccinați cu prima doză de vaccin AstaZeneca dacă serul se va suspenda la nivel european

Cea mai simplă opțiune pe care o au românii care au făcut deja prima doză de vaccin AstraZeneca, în situația în care serul produs de această companie va fi suspendat la nivel european, o reprezintă vaccinarea cu vaccinul produs de Johnson&Johnson. Este declarația făcută miercuri seară de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Medicul a mai spus că există și opțiunea de vaccinare cu Pfizer sau Moderna, însă trebuie văzut dacă este necesară o singură doză sau schema completă de vaccinare.

”Sunt două opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson&Johnson care este același tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condițiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

Necesitatea unei singure doze sau a schemei complete poate fi determinate, la fiecare persoană în parte, prin testul de anticorpi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.