Ce se întâmplă dacă un elev este infectat cu SARS-CoV-2? Cîmpeanu: Sunt testați toți elevii, dacă părinții sunt de acord și continuă fizic orele dacă toți sunt negativi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că propunerea sa pe care o discută cu Ministerul Sănătății este ca orele să continue în format fizic și după apariția unui caz de COVID-19 dacă toți ceilalți elevi din clasă au rezultate negative la testare.

”Ipoteza cu care intrăm la discuții e testarea tuturor colegilor. Dacă toți sunt negativi, cursurile pot continua până la apariția celui de-al doilea caz, moment în care cursurile se suspendă”, a spus Sorin Cîmpeanu, atunci când a fost întrebat ce se întâmplă în cazul în care un elev dintr-o clasă este infectat cu SARS-CoV-2.

Ministrul Educației a adăugat că ”dacă părinții nu sunt de acord cu testarea, se intră în carantină și învățământ online încă de la primul caz”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că o decizie finală va fi anunțată miercuri, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.