Ce spun cercetătorii despre transmiterea variantei Delta de către persoanele vaccinate anti-COVID

Cercetătorii de la Public Health England (PHE) au declarat vineri că există semne timpurii potrivit cărora persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 ar putea să transmită varianta Delta a virusului la fel de ușor ca și cele care nu s-au vaccinat, potrivit Reuters.

Varianta mai contagioasă Delta a devenit tipul dominant de coronavirus la nivel global, susținând o pandemie care a ucis deja peste 4,4 milioane de persoane, peste 130.000 doar în Marea Britanie.

Studiile au arătat că vaccinurile asigură o bună protecție împotriva bolilor severe și a decesului prin varianta Delta, în special cu două doze, dar există mai puține date cu privire la transmiterea virusului de către persoanele vaccinate.

„Unele constatări inițiale … indică faptul că nivelurile de virus la cei care se infectează cu Delta, care au fost deja vaccinați, pot fi similare cu nivelurile găsite la persoanele nevaccinate”, a spus PHE într-un comunicat.

„Acest lucru poate avea implicații pentru infecțiozitatea oamenilor, indiferent dacă au fost vaccinați sau nu. Cu toate acestea, este o analiză exploratorie timpurie și sunt necesare studii specifice suplimentare pentru a confirma dacă acesta este cazul.”, se mai arată în comunicatul citat de Reuters.

PHE a spus că din cazurile confirmate cu Delta care au ajuns să fie spitalizate din 19 iulie, 55,1% nu au fost vaccinate, în timp ce 34,9% au primit două doze de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit sursei citate, aproape 75% din populația britanică a primit două doze de vaccin.

În mod separat, PHE a spus că o altă variantă, cunoscută sub numele de B.1.621, detectată pentru prima dată în Columbia, a prezentat semne de evitare a răspunsului imun declanșat fie de vaccinurile COVID-19, fie de infecția anterioară.

PHE a etichetat varianta „sub investigație”, dar nu a declarat-o „variantă de îngrijorare”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.