Cehia își revine treptat din pandemia de COVID-19. Guvernul vrea să deschidă frontierele pentru cetăţenii din UE şi Serbia

Guvernul ceh a anunţat că doreşte să redeschidă frontierele pentru cetăţenii din UE şi Serbia începând cu 21 iunie. Această intenție vine pe fondul unei reveniri treptate a Cehiei din pandemia de COVID-19.

Însă, călătorii vor trebui să prezinte un test negativ, o adeverinţă de vaccinare sau un certificat de recuperare post-COVID-19 pentru a trece frontierele cehe, informează AFP, potrivit Agerpres.

Dispoziţii similare erau deja în vigoare pentru cetăţenii germani, austrieci, croaţi, unguri, polonezi, slovaci şi sloveni.

De asemenea, guvernul ceh a mai majorat luni limita numărului de participanţi la evenimente culturale, la 1.000 în interior şi 2.000 în aer liber.

O altă măsură de relaxare prevede permiterea elevilor şi profesorilor acestora să nu mai poarte măşti de protecție în majoritatea regiunilor ţării.

La începutul anului, Republica Cehă s-a aflat pe primul loc ca număr de contaminări şi decese raportate la populaţie.

Cehia, cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat 1,66 milioane de cazuri de COVID-19 şi 30.164 de decese până în prezent.

Numărul de noi contaminări zilnice a scăzut, menținându-se de o săptămână sub 500.

Magazinele, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălile de concert s-au redeschis în urmă cu câteva săptămâni, dar restricţii ca obligaţia de a purta o mască sunt încă în vigoare, potrivit sursei citate.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.