Cei 42 de copii evacuaţi din Spitalul „Louis Ţurcanu” din Timișoara, ca urmare a degajării de fum, au fost transferaţi

UPDATE: Cei 42 de copii, care au fost evacuaţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în urma degajării de fum la două etaje ale clădirii, au fost transferaţi pe alte secţii ale unităţii sanitare şi la mai multe spitale din oraş.

Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat începând cu ora 2:20.

„Cei 42 de copii au fost transferaţi la alte unităţi sanitare din Timişoara cu ajutorul a trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş, astfel: 17 copii au fost transferaţi pe Secţia de Chirurgie pediatrică a aceluiaşi spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului; 16 copii au fost transferaţi la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului; şapte copii transferaţi pe Secţia de prematuri a Spitalul de Copii Louis Ţurcanu; doi copii au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara, dintre care, un pacient cu COVID-19 şi un pacient cu insuficienţă respiratorie. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare”, a declarat Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

În cursul dimineţii, va fi constituită o echipă mixtă care se va deplasa la faţa locului pentru a stabili cauza degajării de fum în interiorul spitalului.

Stire inițială: Pompieri ai ISU Timiş au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, de unde au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat”, a precizat Elena Megherea.

În urma apelului primit pe SNUAU 112, la ora 00,40, ISU Timiş a fost solicitat să intervină la o degajare de fum produsă la etajele I şi II la Spitalul ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. Au fost alertate cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, doi ofiţeri şi 20 de subofiţeri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.