Cel mai scăzut nivel al deceselor asociate COVID-19, din ultimele opt luni, în Marea Britanie

Proporţia deceselor asociate COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor se află la cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimele opt luni, potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică (ONS) din Marea Britanie, relatează miercuri dpa.

În decurs de o săptămână, încheiată pe 21 mai, au fost înregistrate în total 9.860 de decese din diverse cauze, potrivit ONS.

Dintre acestea, 1,1% (107 decese) au avut menţionat „noul coronavirus” pe certificatul de deces.

Ultima dată când s-a înregistrat o proporţie la fel de redusă a fost în săptămâna încheiată pe 11 septembrie, când virusul a reprezentat 1% din decese, conform analizei Press Association, citată de Agerpres.

La vârful celui de-al doilea val de coronavirus, în săptămâna care s-a încheiat pe 29 ianuarie, COVID-19 a reprezentat cauza a 45,7% din decesele înregistrate.

Cifrele guvernamentale, care se bazează pe numărul persoanelor care au murit în decurs de 28 de zile după ce au fost testate pozitiv pentru COVID-19, arată că în Marea Britanie au fost raportate marţi zero decese asociate COVID-19.

Ultimele date guvernamentale arată că peste 39,4 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19, echivalentul a 74,9% dintre adulţii din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.