Cele mai scumpe tratamente decontate de CAS Buzău

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău, decontează lunar, peste 163.000 lei în contul unui pacient care beneficiază de Programul naţional de tratament pentru boli rare, subprogramul de tratament al bolnavilor cu Distrofie musculară Duchenne, potrivit unor informaţii furnizate de instituţie.

CJAS Buzău alocă, în acest an, fondurile necesare derulării a şapte programe de sănătate, printre care şi Programul naţional de tratament pentru boli rare; la nivelul judeţului sunt decontate cheltuielile pentru un număr de cinci subprograme – notează Agerpres.

Subprogram finanțat eficient, chiar și pentru un singur pacient

Subprogramul de tratament al bolnavilor cu Distrofie musculară Duchenne se află în topul sumelor decontate, cu 33.100 de euro lunar pentru un singur pacient: „Subprogramul de tratament al bolnavilor cu Distrofie musculară Duchenne – 1 bolnav în evidenţa subprogramului începând cu anul 2021. Costul mediu lunar al tratamentului este de 163.380 lei/lună. Subprogramul se derulează prin farmaciile cu circuit deschis”, se arată într-o informare a CJAS Buzău, la solicitarea agenției citate.

În topul celor mai scumpe tratamente pentru boli rare se numără cele pentru subprogramele bolnavilor cu Purpură trombocitopedică imună idiopatică cronică şi cu Sindromul de imunodeficienţă primară.

„Subprogramul de tratament al bolnavilor cu Purpură trombocitopedică imună idiopatică cronică – 1 bolnav în evidenţa subprogramului din 2023. Costul mediu lunar al tratamentului este de 10.770 lei/lună. Subprogramul de tratament al bolnavilor cu Sindromul de imunodeficienţă primară – 1 bolnav în evidenţa subprogramului de mai mulţi ani, costul mediu lunar pentru tratament variază în funcţie de tipul de imunoglobulină achiziţionată de spital, de la 7.054 la 10.290 lei/lună”, precizează CJAS Buzău.

Pe lista bolilor rare ale căror tratamente sunt decontate de stat se mai află mucoviscidoza la copii, cu un tratament lunar de 3.517 lei şi scleroza laterală amiotrofică, al cărui cost mediu lunar per pacient este de 405 lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.