Celebra statuie Manneken Pis, îmbrăcată în medic pentru a omagia lucrătorii din sistemul sanitar

Capitala Belgiei, Bruxelles, i-a omagiat sâmbătă pe lucrătorii din sistemul sanitar care luptă împotriva pandemiei de coronavirus îmbrăcând faimoasa statuie din bronz Manneken Pis în medic în halat alb şi purtând o mască de protecţie.

Statuia, care reprezintă un băieţel care urinează şi are şi rolul de fântână, atrage sute de mii de turişti în fiecare an.

„Acesta reprezintă un uriaş ‘vă mulţumim’ adresat tuturor angajaţilor spitalelor, nu doar medicilor şi infirmierelor, ci şi personalului de la serviciul de curăţenie, tuturor angajaţilor dintr-un spital. Şi-au asumat toate riscurile… au făcut o muncă remarcabilă”, a declarat de lângă fântână, Marc Guebel, membru al asociaţiei care administrează statuia, veche de 400 de ani, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Belgia are una dintre cele mai ridicate rate de decese la numărul de locuitori din cauza coronavirusului, înregistrând 9.901 de decese şi 87.174 de îmbolnăviri.

Autorităţile din Bruxelles obişnuiesc să omagieze figuri istorice faimoase, vedete ale muzicii pop, personalităţi sportive şi tradiţii sezoniere îmbrăcând statuia în costumaţii speciale, care sunt apoi ţinute adesea în muzee din zonă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.