Ministrul Sănătății: Sunt circa 230 de centre de evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19. Când vor deveni funcționale

Aproximativ 230 de centre de evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 vor fi deschise în România în valul cinci al pandemiei, iar harta acestora ar putea fi disponibilă săptămâna aceasta, odată cu adoptarea unei Hotărâri de Guvern, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

“Am avut două şedinţe tehnice cu toate direcţiile de sănătate publică şi cu toate spitalele din ţară, sunt circa 230 de centre COVID. Rămâne să apară, să sperăm că în şedinţa de mâine (n.r. miercuri) sau într-o şedinţă specială a Guvernului, hotărârea de Guvern care permite funcţionarea acestor centre încât să poată să încheie rapid un contract cu casele de asigurări de sănătate. Avem circa 230 de astfel de centre care sunt răspândite în toate judeţele din ţară şi municipiul Bucureşti”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Centrele de evaluare ambulatorie își propun să scadă presiunea pe unitățile de primiri urgențe ale spitalelor în valul cinci al pandemiei. Aici vor ajunge pacienții cu forme ușoare și medii de boală, iar cei în stare gravă/critică vor ajunge în continuare la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor.

Harta interactivă a centrelor de evaluare ambulatorie va include și centrele de testare COVID din cabinetele medicilor de familie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.