În urma unui proiect inițiat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a înființat patru structuri esențiale pentru îmbunătățirea serviciilor medicale pentru copii. Acestea sunt: Unitatea de recuperare neuropsihomotorie, Centrul de prelevare de organe și țesuturi, Centrul de expertiză pentru boli rare, specializat în bolile hepatice pediatrice rare, și Compartimentul de Psihologie.
„Clujul și clujenii merită tot ce e mai bun, în materie de sănătate. Deciziile luate au scopul de a asigura o cât mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul instituției spitalicești, precum și de a facilita accesul micilor pacienți la serviciile medicale de care au nevoie, cât mai aproape de casă, în condiții de maximă siguranță și confort. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean!” – a declarat Alin Tişe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Centrul de expertiză pentru boli rare a fost înființat pentru a răspunde nevoii de diagnostic și tratament al copiilor care suferă de boli hepatice rare, o afecțiune subraportată din cauza lipsei unei rețele eficiente de centre specializate. Totodată, Unitatea de recuperare neuropsihomotorie va oferi servicii medicale pentru copii cu deficiențe neuro-psihomotorii, iar Compartimentul de Psihologie va centraliza activitatea psihologilor din cadrul spitalului.
Centrul de prelevare de organe și țesuturi este acreditat conform reglementărilor în vigoare, iar Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca va contribui astfel la dezvoltarea rețelei de transplanturi pediatrice din România. Aceste noi structuri vor asigura pacienților tratamente mai accesibile și mai specializate, contribuind astfel la îmbunătățirea îngrijirii medicale pentru copiii din județul Cluj și nu numai.