Centrele de permanență nu vor fi desființate, anunță Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunțat că pe agenda ministrului Victor Costache nu există niciun demers, niciun document sau ordin care să vizeze desfiinţarea centrelor de permanenţă.

„Menţionăm încă o dată că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, nu agreează viziunea (…) de comasare sau desfiinţare a centrelor de permanenţă, ci, dimpotrivă, va analiza întreaga situaţie pentru extinderea şi eficientizarea acestora”, se afirmă într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Reprezentanții instituției au adăugat că Programul de guvernare nu prevede nicio măsură care să vizeze desfiinţarea unor unităţi medicale, în general, sau centre de permanenţă, în particular.

„Informaţiile apărute în spaţiul public fac referire la Ordonanţa de Guvern nr. 61 din 2018, (…) care modifică condiţiile de înfiinţare şi desfiinţare a centrelor de permanenţă. Documentul apărut în mass-media a fost elaborat în data de 6 noiembrie, fără consultarea şi acordul prealabil al actualei conduceri a Ministerului Sănătăţii”, susţine MS.

Conform aceleiaşi surse, în urma aprobării OUG 61/2018, Ministerul Sănătăţii condus de ministrul de la acea vreme a demarat procedurile de stabilire a noilor criterii de înfiinţare, respectiv desfiinţare a centrelor de permanenţă, în vederea punerii în aplicare a ordonanţei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.