Centru internațional de inteligență artificială, inaugurat la UPB, în parteneriat cu UMF “Carol Davila“ București

Un Centru Internațional de Excelență în Inteligență Artificială este inaugurat, vineri, la Universitatea Politehnică din București. Centrul este constituit la inițiativa UPB, în parteneriat cu alte instituții de învățământ superior, cu scopul de a “studia și dezvolta sisteme de inteligență artificială de încredere, sigure și centrate pe om”.

Parteneri în acest proiect sunt Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” și Universitatea Tehnică din Moldova. Centrul se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Potrivit anunțului de lansare a Centrului de excelență, acesta urmează să atragă o “comunitate de cercetători care contribuie la dezvoltarea fundamentelor disciplinei, a tehnologiilor de Inteligență Artificială și a aplicațiilor de IA în rezolvarea problemelor din lumea reală”.

Cele patru universități partenere în proiect spun că “vor concentra excelența în cercetări interdisciplinare și inovare într-un ecosistem de Inteligență Artificială care va cuprinde cooperarea cu alte universități de prestigiu din Europa, Africa și întreaga lume, companii naționale și multinaționale, societăți și asociații de profil”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.