Centru multidisciplinar pentru diagnosticul și tratamentul endometriozei

Medicover România a lansat un centru multidisciplinar pentru diagnosticul și tratamentul endometriozei. Centrul funcționează în cadrul Spitalului Medicover din București și beneficiază de o echipă de specialiști în ginecologie, chirurgie laparoscopică, imagistică, anatomie patologică, gastroenterologie și urologie.

Endometrioza este o afecțiune ginecologică frecventă, caracterizată prin prezența de țesut similar endometrului (care tapetează cavitatea uterină) în afara uterului, unde induce o reacție inflamatorie cronică. Cel mai adesea, endometrioza se întâlnește la nivelul peritoneului din pelvis, ovare, la nivelul septului recto-vaginal, vezicii urinare și intestinului. Mai rar, poate fi găsită și la nivelul diafragmului și plămânilor

Endometrioza este o patologie ce afectează în mod semnificativ calitatea vieții pacientelor. Deși, de obicei, nu se poate realiza vindecarea completă, se încearcă diagnosticarea precoce a patologiei. O mai bună înțelegere a endometriozei, atât de ginecologi, cât și de medicii de familie, chirurgi, gastroenterologi și alți clinicieni, poate ajuta semnificativ pacientele, prin inițierea tratamentului și ameliorarea simptomelor bolii.

„Am format această echipă de specialiști care ne permite să oferim soluții integrate de diagnostic și tratament, plus condiții de cazare la cele mai înalte standarde. Centrul oferă pacientelor mai multe specialități și profesioniști grupați în același loc, reducând timpul de obținere a diagnosticului corect și permițând aplicarea soluțiilor de tratament adecvate. Dorim și dezvoltarea soluțiilor de terapie a durerii pentru aceste paciente”, declară Florinela Cîrstina, directoarea Spitalului Medicover.

Medicover este o companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic, listată la Bursa din Suedia. Cele mai importante operațiuni ale companiei sunt în Germania, Polonia, România și Ucraina. În România, Medicover este prezentă prin rețeaua de clinici medicale Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.