Secția de Mari Arşi de la Timişoara a fost inaugurat în prezenţa ministrului Sănătăţii

Secția de Mari Arşi (Casa Austria) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurat în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a apreciat că dotările se ridică sau chiar depăşesc condiţiile unităţilor similare din străinătate.
„În sfârşit, avem un centru pentru mari arşi care poate să trateze acest pacient în condiţii absolut optime pentru această patologie. Am văzut centre din străinătate şi sunt nespus de mândră că acest centru este poate chiar la un nivel superior. Este foarte important că începând de joi acest centru va putea să primească pacienţi, că are medici şi personal mediu pregătit să trateze acest tip de pacienţi, că Ministerul Sănătăţii, autorităţile locale şi spitalul au realizat această minune. Este o zi istorică. Practic, sunt primele paturi care corespund cu adevărat tuturor standardelor”, a declarat ministrul Sorina Pintea.
Pentru centrul din Timişoara s-a aprobat funcţionarea a încă două linii de gardă şi a încă două posturi de medici pe specialitatea chirurgie plastică. Astfel, pentru cei cinci pacienţi care vor fi trataţi aici, centrul are medici de gardă, specialişti ATI-şti şi chirurgie plastică care îi deservesc doar pe aceştia.
Din cele cinci boxe, trei sunt funcţionale imediat, iar celelalte două, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va semna recepţia, adică peste aproximativ patru săptămâni.”Avem tot ce ne trebuie, nu cred că cineva va spune nu puneţi pacienţii pentru că nu avem o hârtie. Îmi asum eu acest lucru”, a subliniat Sorina Pintea.

Managerul Spitalului Județean Timișoara despre investiția în secția de mari arși inaugurată astăzi

 

”Am făcut o socoteală, pentru că s-a lucrat în mai multe etape. Acest proiect al centrului de arși a demarat la Timișoara în urmă cu nouă ani, deci în anul 2010, când s-a luat hotărârea de către colegii de la Chirurgie Plastică, de înființare a unui centru de mari arși”, a spus Marius Craina, managerul spitalului.

”Deci construcția finalizată în 2016, construcția care este finalizată dar încă nerecepționată – urmează în două-trei săptămâni să se finalizeze recepția și să se semneze ordinul de plată – se ridică la aproape două milioane de euro. Aparatura medicală ce s-a desfășurat până acum, la spitalul nostru este undeva la două milioane de lei, deci să punem undeva în jur de 400.000 – 450.000 de euro. Cea de la Ministerul Sănătății nu cunosc exact suma, dar ce am estimat noi, vă pot spune, în momentul în care am întocmit necesarul și caietul de sarcini pentru aparatură – în jur de patru milioane de euro pe aparatură – preț estimat, repet, urmând ca, în funcție de licitație, să avem prețul real”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.