Centrul medical Târgu Mureş a fost abilitat pentru diagnosticarea infecţiei cu COVID-19

O echipă formată din reprezentanţi ai Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) va face, începând de miercuri, primele testări pentru identificarea infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2 prin Real-Time PCR.

„Mă bucur că toate discuţiile avute cu autorităţile implicate în această situaţie au dus către o veste foarte bună pentru judeţul nostru. Datorită startului care s-a dat testărilor în cadrul Centrului de Cercetări, dublat şi de aparatul în curs de calibrare de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, timpul de aşteptare a rezultatelor va fi redus semnificativ”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi.

Potrivit prefectului de Mureş, în cursul săptămânii trecute, s-a decis reorganizarea activităţii în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice din cadrul UMFST Târgu Mureş, pentru a putea realiza determinările specifice de laborator pentru diagnosticarea COVID-19.

În paralel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a achiziţionat kiturile pentru testare, ceea ce va duce la începerea testărilor în data de 25 martie.

Managerul SCJ Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că instituţia a achiziţionat deja şi al doilea aparat aparat specific de testare COVID-19 din judeţ, cu suma de 354.524,80 de lei care a fost obţinută din donaţiile făcute de agenţi economici şi de către persoane fizice, care urmează să sosească în această săptămână.

Cel de-al doilea aparat, care este achiziţionat de SCJ Mureş, are toate omologările şi poate prelucra 50 de probe simultan.

Pentru lupta împotriva noului coronavirus, în contul Asociaţiei pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş a fost adunată suma de 370.409 lei (74.082 euro), dintre care 59.698 de lei (11.940 euro) donaţii ale unor persoane fizice.

Suma rămasă după achiziţionarea aparaturii este folosită pentru echipamente şi materiale sanitare necesare diagnosticării.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.