Centrul NoRo Zalău, recompensat de către Eurordis cu distincţia Holistic Care Award 2024

„Mulțumim Eurordis pentru <<Holistic Care Award>> 2024!
Un premiu care recunoaște munca depusă și rezultatele pe care le-am obținut pentru pacientii noștri. În același timp, demonstrează că pacientii cu boli rare trebuie să fie înțeleși, iar provocarile determinate de raritatea bolii sa fie abordate ca un intreg: fizic, psihologic, emoțional, social, educational, spiritual… Centrele Resursă pentru Boli Rare sunt esențiale pentru ca nimeni sa nu mai fie <<lasat în urmă>>!” – transmite Alianța Națională pentru Boli Rare România după ce, în cadrul ceremoniei Black Pearl Awards 2024, din această săptămână, de la Bruxelles, RareResourceNet – Reţeaua Europeană a Centrelor de Resurse pentru Boli Rare din care face parte şi Centrul NoRo Zalău – a fost recompensată de către Eurordis cu distincţia amintită.
„Centru NoRo a fost nominalizat de foarte multe ori pentru premiere. Doar că eu, făcând parte din board-ul Eurordis din 2007, şi în continuare sunt vicepreşedinte, eram în conflict de interese şi n-am fost premiaţi. niciodată din cauza asta. Anul acesta am primit premiul pentru ‘holistic care’ – îngrijire holistică, pentru reţeaua RareResourceNet – Reţeaua Europeană a Centrelor de Resurse pentru Boli Rare. Deci, practice, nu eu am primit premiul, ci reţeaua pe care am iniţiat-o, Centru NoRo împreună cu Centrul Frambu, din Norvegia şi centrul Agrenska, din Suedia. Cele trei centre au primit premiul pentru îngrijire holistică. Acest premiu este unul nou, are doar câţiva ani de când se oferă şi mă bucur foarte mult, pentru că înseamnă că la nivel internaţional se recunoaşte că îngrijirea holistică este necesară pentru pacienţii cu boli rare şi că vor fi acţiuni concertate pentru a determina decidenţii politici politici să ia măsuri pentru a îmbunătăţi accesul la servicii de acest tip”, a precizat Dorica Dan – managerul Centrului NoRo şi preşedinte al Alianţei Naţionale pentru Boli Rare, vineri, pentru Agerpres.

„Îngrijire holistică înseamnă să vezi omul în întregul lui, cu nevoi fizice, pentru că avem persoane care au dizabilităţi fizice, dizabilităţi intelectuale, să vedem nevoile psihologice, nevoile de servicii sociale, nevoile spirituale ale persoanei respective, deci toate nevoile persoanei în ansamblul lor. Asta înseamnă îngrijire holistică. Se ia în calcul că nu doar pacientul este afectat, ci întreaga familie şi că întreaga familie are nevoie de de sprijinul comunităţii”, a mai precizat, cu acest prilej, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare.

Foto: ANBR

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.