CEO nou la Zentiva

Compania farmaceutică Zentiva anunță numirea unui nou CEO în persoana lui Nick Haggar. Acesta își va prelua funcția începând cu 11 februarie 2019.

Nick Haggar

Nick Haggar este CEO la Insud Pharma din 2016, iar anterior a ocupat funcții de conducere în mai multe companii farmaceutice importante, precum Sandoz (divizia de generice a companiei Novartis), GlaxoSmithKline și Ranbaxy. Cariera în industria farma și-a început-o la Baxter Healthcare.

Noul CEO de la Zentiva are o îndelungată experiență în industria farma (peste 30 de ani) și, mai important, în problematica medicamentelor generice. Haggar a fost președinte al asociației Medicines for Europe (fosta EGA, Asociația europeană pentru medicamente generice) în perioada 2014–2015 și este și în prezent membru în comitetul executiv al organizației.

Nick Haggar va avea biroul la Praga, unde se află și cartierul general al companiei. Zentiva este o companie farmaceutică producătoare de medicamente generice. Firma are sediul la Praga și filiale în mai multe țări europene, printre care și România. În țara noastră, Zentiva deține fosta fabrică de medicamente Sicomed din București, din 2005. Zentiva a fost parte din grupul Sanofi până la 1 octombrie 2018, când a devenit companie independentă. Firma face parte din portofoliul unui fond internațional de investiții, Advent International.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.