Cercetare: Nivelul de SARS-CoV-2 în căile respiratorii ale copiilor cu COVID-19, semnificativ mai mare comparativ cu adulții cu COVID din Terapie Intensivă

Copiii au un rol mult mai mare decât se prevedea anterior în răspândirea noului coronavirus, atrag atenția cercetătorii în urma efectuării unuia dintre cele mai mari studii realizate până în prezent pe copii cu COVID-19. Mai exact, au fost relevate niveluri extrem de crescute de virus SARS-CoV-2 în căile respiratorii ale copiilor.

Studiul ”Pediatric SARS-CoV-2: Clinical Presentation, Infectivity, and Immune Reponses”, publicat în The Journal of Pediatrics, a fost efectuat pe 192 de copiu cu vârste cuprinse între 0 și 22 ani. Dintre aceștia, 49 au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2, iar alți 18 au dezvoltat boală legată de COVID-19 cu debut tardiv, potrivit news.harvard.edu.

Datele furnizate de Massachusetts General Hospital (MGH) și Mass General Hospital for Children (MGHfC), ambele afiliate la Harvard, arată că nivelul de virus în căile respiratorii, la copiii infectați cu SARS-CoV-2, este semnificativ mai mare comparative cu nivelul regăsit la adulții spitalizați în Unitatea de Terapie Intensivă pentru tratamentul bolii COVID-19, mai scrie news.harvard.edu.

„Am fost surprins de nivelurile ridicate de virus pe care le-am găsit la copiii de toate vârstele, în special în primele două zile de infecție”, spune Lael Yonker, directorul Centrului de Fibroză Chistică MGH și autorul principal al studiului.

„Nu mă așteptam ca încărcătura virală să fie atât de mare. Te gândești la un spital și la toate măsurile de precauție luate pentru a trata adulții grav bolnavi, dar încărcăturile virale ale acestor pacienți spitalizați sunt semnificativ mai mici decât un „copil sănătos” care se plimbă cu o încărcătură virală SARS-CoV-2 ridicată.”, a mai adăugat Lael Yonker citat de news.harvard.edu.

Cercetătorii au mai remarcat că deși copiii cu COVID-19 nu sunt atât de susceptibili să se îmbolnăvească la fel de grav ca adulții, totuși ei pot răspândi infecția și pot aduce virusul în mediul lor familial.

De asemenea, în urma studiului, cercetătorii au ajuns să conteste ipoteza actuală potrivit căreia copiii au un număr mai mic de receptori imunitari pentru SARS-CoV2, fapt care să îi facă mai puțin susceptibili să se infecteze sau să fie grav bolnavi. Datele arată că, deși copiii mai mici au un număr mai mic de receptori ai virusului comparativ cu unii copii mai mari și cu adulții, totuși acest lucru nu se corelează cu o scădere a încărcăturii virale. Potrivit autorilor studiului, copiii pot purta o încărcătură virală ridicată, ceea ce înseamnă că sunt mai contagioși, indiferent de susceptibilitatea lor de a dezvolta infecția cu COVID-19, mai scrie news.harvard.edu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.