Cercetătorii studiază efectul COVID-19 asupra mamei și fătului, după nașterea unui bebeluș cu anticorpi la boală

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 în martie când era însărcinată, a născut un bebeluş cu anticorpi COVID-19. Acest caz oferă noi indicii cu privire la transmiterea virusului şi a anticorpilor de la mamă la copil, relatează Reuters.

Alte studii au demonstrat că anticorpii COVID-19 pot fi transmiși la un copil prin alăptare, în timp ce unii experți susțin că sunt dovezi că ar putea trece în timpul sarcinii prin placentă la copil.

„Nu se cunoaște încă dacă prezența acestor anticorpi la un nou-născut conferă un grad de protecție împotriva infecției cu COVID-19, cu atât mai puțin durata protecției”, a declarat Tan Hak Koon, șeful secției de Obstetrică și Ginecologie din cadrul KK Hospital.

KK este unul dintre spitalele din Singapore implicate în studiu, după ce cazul copilului născut cu anticorpi a fost făcut public.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu este sigur încă dacă o femeie însărcinată cu COVID-19 poate transmite virusul la bebeluş în timpul sarcinii sau al naşterii.

Medicii din China au raportat detectarea şi scăderea în timp a anticorpilor COVID-19 la bebeluşii născuţi ai unor femei ce au avut COVID-19, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista Emerging Infectious Diseases.

Deși există dovezi că transmiterea în timpul sarcinii este rară, un studiu italian restrâns, apărut în publicația Nature, a sugerat că acest lucru este posibil.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.