Cererea DNA de arestare preventivă a lui Mircea Beuran, judecată de Tribunalul Bucureşti

Medicul Mircea Beuran va fi adus vineri la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia.
Procesul este programat să înceapă la ora 10.30, potrivit Agerpres.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Și asta după ce au avut loc mai multe percheziții la Spitalul Floreasca și la domiciliul medicului.

Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, se arată într-un comunicat al DNA.

Mircea Beuran a acceptat şi primit, în luna decembrie, de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.