Certificat COVID la locul de muncă: Testări gratuite pentru angajații de la stat și privat, pentru o perioadă de 30 de zile

Președintele Comisiei de sănătate și familie din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că s-a acceptat un termen de 30 zile privind testările gratuite pentru angajații de la stat, dar și de la privat, în ceea ce privește certificatul verde la locul de muncă.

Tătaru a precizat că în ședința de marți a comisiei a fost discutată, per ansamblu, legea care impune certificatul verde la locul de muncă.

„S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite”, a precizat Nelu Tătaru.

Președintele Comisiei de  sănătate și familie din Camera Deputaților a precizat că este vorba despre un număr de 10 teste pentru angajații nevaccinați anti-COVID-19 atât de la stat, cât și din privat.

Potrivit amendamentului depus, în cazul în care persoana testată este pozitivă, îşi va plăti spitalizarea.

„Ce trebuie să vă menționez este că aceste amendamente pot fi retrase”, a adăugat Nelu Tătaru.

Test de anticorpi pentru certificatul verde

Un amendament la proiectul de lege privind introducerea certificatului de vaccinare la locul de muncă prevede că documentul ar putea fi obținut și în baza testului de anticorpi, nu doar prin vaccinare, testare sau dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

„Având în vedere faptul că există situații în care anumite persoane au dezvoltat anticorpi prin trecerea prin infecția cu virusul SARS-CoV-2 fără a avea rezultatul pozitiv al unui test certificat, se introduc, în vederea utilizării exclusiv pe teritoriul național, certificatele de anticorpi, eliberate pe baza rezultatului unui test certificat care atestă prezența anticorpilor”, se arată în motivarea amendamentului.

Nelu Tătaru, președintele Comisiei de sănătate și familie din Camera Deputaților, a declarat, marți, că nu există un consens cu privire la acest amendament, o asemenea soluție nefiind susținută științific.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.