Certificate false cu rezultate negative pentru COVID-19 vândute în aeroporturi, gări din toată Europa și pe internet

Certificate false cu rezultate negative pentru COVID-19 vândute în aeroporturi, gări din toată Europa și pe internet, pentru evitarea restricțiilor de călătorie! Este avertismentul Europol pentru autoritățile din întreaga Europă.

Avertismentul vine în contextul în care restricțiile pe fondul pandemiei se mențin, iar oamenii sau grupările care produc și vând astfel de certificate ar putea să ăși intensifice activitarea.

„Atât timp cât restricțiile de călătorie rămân în vigoare din cauza COVID-19, este foarte probabil ca producția și vânzarea de certificate false să prospere”, arată un comunicat al Europol citat de The Guardian.

În același timp, Europol face apel la statele member să fie mai vigilente.

„Având în vedere mijloacele tehnologice disponibile pe scară largă, sub formă de imprimante de înaltă calitate și diferite programe software, falsificatorii sunt capabili să producă documente contrafăcute și falsuri de bună calitate. Statele membre ar trebui să fie vigilente,” a mai subliniat Europol.

Un avertisment în acest sens vine și din partea Interpol.

Potrivit măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual, cele mai multe dintre statele europene au impus intrarea sau tranzitarea țării pe baza unui test COVID negativ.

Cazuri de certificate false au fost raportate în Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, scrie The Guardian.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.