Certificatele de specialist pentru cei care au susținut examentul de Rezidențiat pot fi ridicate începând de vineri

Toți cei care au susținut examenul de finalizare în Rezidențiat își pot ridica certificatele de specialist, începând de vineri, de la DSP București și de săptămâna viitoare, de la direcțiile de sănătate publică aflate în teritoriu, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Și asta după ce un număr de 765 de medici, medici dentiști și farmaciști care au finalizat pregătirea în Rezidențiat au obținut certificatele de specialist după promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătății.

Pentru aceștia, Ministerul Sănătății (MS) a emis certificatele de specialist, în urma aprobării ordinului de ministru, și le-a expediat, prin serviciul de Poștă militară către direcțiile de sănătate publică, se arată în comunicatul MS.

“În urma acestui examen, vom avea 248 noi specialiști în specialități ca boli infecțioase, anestezie –terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină, internă radiologie imagistică medicală, medicină de familie care vor crește capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19. Dar sunt și specialiști în domenii de care este nevoie pentru acordarea asistenței medicale pacienților care nu sunt infectați cu noul coronavirus precum, pediatrie, oncologie medicală, chirurgie medicală, diabet zaharat, neonatologie. Mulțumesc universităților pentru sprijinul acordat în urgentarea procesului de emitere a certificatelor”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a organizat în perioada septembrie-octombrie 2020 examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medici, medici dentiști și farmaciști.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.